Uniunea Europeana se declara dezamagita de lipsa rezultatelor in cadrul negocierilor privind schimbarile climatice si prevede un esec al Summitului de la Copenhaga din decembrie, chiar daca "nimic nu e sigur pana in ultimul moment", a explicat luni unul dintre negociatori, citat de AFP.

"Toata lumea este dezamagita de ritmul negocierilor, chiar daca personal nu ma asteptam la mai mult. Nu s-a ajuns inca la un compromis... Suntem inca la distanta mare de un acord la Copenhaga si mai avem numai 60 de zile pentru negocieri", a declarat seful Unitatii pentru Climat a Comisiei Europene, Artur Runge-Metzger.

Negociatorul european a indicat "actiuni" de "declaratii de intentie," dar de asemenea, "obstacole" in timpul celor doua saptamani de negocieri din Bangkok.

Si presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat ca "la acest stadiu al negocierilor, suntem periculos de aproape de un impas". Negocierile vor continua pana pe 18 decembrie.

"Avem in fata noastra o cale dificila si nu trebuie sa ne lasam distrasi de discutii despre un Plan B, daca nu vrem sa sfarsim cu un Plan E semnificand esec", a avertizat Barroso, adaugand ca "asa cum a aratat recent un ONG nu exista plan B pentru ca nu avem o planeta B".