"Pierdem lupta" impotriva incalzirii globale si a schimbarilor climatice, a avertizat marti presedintele francez Emmanuel Macron, in cadrul reuniunii "One Planet Summit" din Paris, in fata a zeci de lideri din intreaga lume, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu ne miscam destul de repede si asta este drama", a spus seful de stat. "Trebuie sa actionam toti pentru ca toti vom da socoteala", a spus acesta.

"Ceea ce demaram azi este timpul actiunii deoarece urgenta a devenit permanenta", a continuat Macron, in fata reprezentantilor a 127 de state, institutii internationale precum ONU si personalitati din mediul privat.

"Nu vom putea spune ca nu am stiut", a subliniat presedintele francez.

Aceste declaratii sunt un ecou al avertismentului lansat de presedintele Jacques Chirac in septembrie 2002, la summitul Terrei din Johannesburg: "Casa noastra arde si noi privim in alta parte".

In aceasta scurta alocutiune, Macron a lansat a doua parte a One Planet Summit, consacrat interventiilor liderilor prezenti si anuntarii de noi proiecte si finantari pentru lupta impotriva incalzirii climatice.