Artista Tracey Emin a transformat un eveniment neplacut din viata sa in opera de arta. Atunci cand aceasta a fost parasita, nu s-a ridicat din pat timp de patru zile. Apoi, Emin a luat patul murdar in care statuse si l-a transformat intr-o lucrare de arta celebra. "My Bed" a fost vandut la o licitatie din Londra pentru suma de 3,77 milioane de dolari, relateaza Time.

Opera de arta "My Bed"Foto: Captura YouTube

Lucrarea consta in cearceafuri murdare, lenjerie intima patata, prezervative folosite, sticle de bauturi alcoolice goale si teste de sarcina. Opera de arta a fost nominalizata pentru Premiul Turner in 1999, dar nu a castigat.

Intr-un interviu pe care Tracey Emin l-a acordat publicatiei The New York Times, artista a spus ca revizuirea lucrarii "My Bed", atunci cand a reinstalat-o pentru expunere, i-a readus aminte de tinerete.

"Ma gandeam, cu tigarile, e ciudat pentru ca nu mai fumez. Nu am mai facut sex de ani de zile, dar vad aici prezervativul. Dumnezeule, exista si un absorbant si eu nu am mai avut menstruatie de cativa ani", a spus Tracey Emin.

Lucrarea este, fara indoiala, cea mai cunoscuta a artistei, rivalizata doar de "Everyone I Have Ever Slept With 1963–1995"(n.red. Toti cei cu care m-am culcat 1963-1995), un cort al carui interior a fost tapetat cu numele tuturor celor cu care artista a impatit patul, sexual sau platonic. Respectiva lucrare a fost distrusa intr-un incendiu in 2004.

"My Bed" a fost vandut pentru suma de 3.77 de milioane de dolari, pretul echivalent al aproximativ 2500 de paturi normale.