Un elefant african, care a fost lovit de sageata otravita a unui braconier a avut parte de o recuperare rapida, dupa ce veterinarii din Kenya au organizat o misiune de salvare dramatica. Elefantul a fost observat schiopatand prin Parcul National Tsavo de catre un pilot de la David Sheldrick Wildlife Team in timpul unei supravegheri de rutina, relateaza The Independent.

Un elefant otravit a fost salvat de veterinariFoto: Captura YouTube

Medicii s-au grabit la scena si au sedat elefantul, ceea ce le-a oferit posibilitatea de a elimina sageata oravitoare. Veterinarii spun ca procesul a durat 30 de minute, timp in care medicii i-au curatat rana si i-au administrat antibiotice animalului.

"Exista o serie de factori care determina cat de repede va muri un elefant de la o sageata otravita", a explicat Rob Brandford, directorul DSWT.

"Prospetimea otravii, locatia sagetii si adancimea la care a patruns in piele sunt unele dintre variabile". "Poate dura ore, saptamani sau chiar luni pana cand animalul va pieri", a adaugat acesta.

Un video care arata cum veterinarii incearca cu disperare sa stopeze raspandirea otravii in corpul elefantului a fost difuzat pe internet: