Cinci scenarii pentru noul sezon al serialului SF Doctor Who a fost divulgat in mediul online cu sapte saptamani inainte de premiera. BBC Worldwide a asigurat fanii ca investigheaza "o problema de securitate in jurul sezonului 8 al serialului Doctor Who, unde materialul neterminat a fost facut public in mod accidental". In cadrul anuntului, fanii sunt rugati sa nu distribuie materialul spoiler. Noul sezon urmeaza sa inceapa pe BBC One pe 23 august.

"Regretam profund si ne cerem scuze tuturor fanilor show-ului si personalului care a lucrat neincetat la aceasta serie", afirma BBC Worldwide, confirmand scurgerea.

"Am dori sa facem un apel tuturor persoanelor care au vazut o parte din acest material si a spoilerelor asociate cu acesta sa nu il distribuie unui public mai larg, astfel incat toata lumea sa se poata bucura de serial, asa cum ar trebui, atunci cand se va lansa", se arata in anuntul BBC.

Scurgerile materialului provin de la un birou BBC Worldwide din SUA.

Anul trecut, unii fani americani au primit DVD-uri care contineau episodul final al sezonului trecut, cu trei saptamani inainte de difuzare.

In mai 2011, producatorul executiv al serialului, Steven Moffat i-a criticat pe "cei care se numesc fani" si dezvaluie elemente cruciale din serial, inainte de transmisie.

"Va puteti imagina cat de mult ii urasc [...] MI-as dori sa plece si sa fie fanii altui lucru", a spus Moffat pentru BBC Radio 5.