Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade s-a produs miercuri in nordul statului Peru, intr-o zona izolata din regiunea amazoniana, anunta Reuters. Cutremurul s-a resimtit in capitala Lima, precum si in tara vecina Brazilia. Nu au fost raportate deocamdata victime sau pagube materiale.

Update el putin 19 persoane au fost usor ranite in urma cutremurului de miercuri seara din Peru, relateaza AFP.

La scurt timp dupa producerea seismului, in aceeasi zona s-a inregistrat o replica cu magnitudinea de 5.3 grade.

Potrivit Institutului american de geofizica (USGS), epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 82 de kilometri nord de Pucallpa, in padurea amazoniana din Peru, aproape de granita cu Brazilia. Seismul s-a produs la o adancime de 145 de kilometri.

Magnitudinea anuntata initial a fost de 6.8, dar a fost revizuita la 7.

Cutremurul a fost resimtit pana la aproape 600 de kilometri departare, in capitala peruana Lima, unde mai multe cladiri au fost evacuate.

"Nu au fost raportate locuinte distruse. Au fost insa probleme cu liniile telefonice, care au cazut", a declarat Guillermo Alvizuri, director de operatiuni la Istitutul national de aparare civila.

Potrivit seismologilor peruani, avand in vedere adancimea la care s-a produs cutremurul - de 145 de kilometri - sunt putin probabile pagube serioase.