Moscova se afla in doliu miercuri in memoria victimelor atacului cu bomba de la aeroportul Domodedovo, care a avut loc luni, in urma caruia 35 de persoane au fost ucise si 130 ranite, potrivit BBC. Posturile de televiziune si de radio si-au suspendat programele de divertisment, in timp ce la bisericile din capitala rusa se tin slujbe de comemorare.

Ministerul pentru situatii de urgenta a publicat o lista preliminara cu toti cei care si-au pierdut viata in atacul sinucigas.

Autoritatile suspecteaza gruparile militante din Caucazul de Nord pentru atacul in care au fost detonate 7 kg de TNT.

Presedintele Dmitri Medvedev a acuzat oficialii aeroportului pentru ca nu au luat masurile de securitate care se cereau si i-a cerut ministrului de interne sa faca disponibilizari in cazul in care se va demonstra ca acestia au dat dovada de neglijenta. El a afirmat ca aeroportul se afla sub o "anarhie pura".

"Oamenilor li se permitea sa intre in aeroport de oriunde. Restrictiile la intrare erau partiale, in cel mai bun caz", a declarat liderul rus.

Autoritatile de la Domodedovo resping insa orice vina, sustinand ca au fost respectate toate masurile de securitate de care erau responsabile.

Medvedev a declarat marti ca cei responsabili trebuie gasiti, iar organizatiile lor trebuie eliminate. De asemenea, premierul Vladimir Putin a afirmat ca "razbunarea este inevitabila". "A fost o crima abominabila, lipsita de sens si cruda", a spus el. Guvernul a oferit ajutor familiilor afectate.

Mai multi martori ai atentatului cu bomba sustin ca atacatorul sinucigas a strigat "Va omor pe toti!" inainte de a detona incarcatura exploziva. Surse din serviciile de securitate au spus marti ca atacul ar fi fost comis de o femeie-kamikaze, ajutata de un barbat. Alte surse afirma ca atacatorul a fost un barbat "cu trasaturi arabe".