Procurorii tunisieni au deschis o ancheta care are in vedere activele detinute de presedintele inlaturat de la putere Zine al-Abidine Ben Ali si de catre familia sa, relateaza BBC. Investigatia are in vedere posibile tranzactii ilegale si conturi in banci straine, potrivit agentiei oficiale de presa, TAP.

Masura vine dupa decizia Elvetiei de a ingheta fondurile detinute in aceasta tara de Ben Ali.

Ben Ali a fugit din tara in noaptea de vineri spre sambata, obtinand azil in Arabia Saudita, dupa ce Franta a refuzat sa il primeasca, in urma protestelor de amploare, care a ucis peste 100 de oameni.

Sute de protestatari au continuat manifestatiile in capitala Tunis, fortele de ordine fiind mobilizate, insa pana in prezent nu au avut loc incidente violente. Guvernul de uniune nationala si-a amanat prima intalnire. Acestia sustin ca demonstratiile vor continua pana cand la putere nu se va mai afla niciun membru al regimului lui Ben Ali.

Patru adversari politici ai fostului presedinte au parasit guvernul de uniune nationala la o zi dupa ce au fost numiti, nemultumiti de numarul de ministri ai regimului lui Ben Ali care au ramas la putere.

ONU a anuntat miercuri ca va trimite oficiali pentru apararea drepturilor omului in Tunisia pentru a investiga protestele violente din ultimele zile.