Serviciile secrete din Bulgaria au dejucat un nou complot ce viza asasinarea premierului Boyko Borisov, scrie Novinite.com, citand cotidianul 24 Chassa. Potrivit sursei citate, cu aproximativ 10 zile in urma, serviciile secrete au interceptat mai multe convorbiri telefonice, dar si intalniri intre mai multe persoane care puneau la cale asasinarea primului ministru, "pretul" fixat fiind de 400 de mii de euro.

Boiko BorisovFoto: Reuters

UPDATE: "400 de mii de euro este prea putin pentru viata mea", a glumit premierul Boiko Borisov, confirmand, insa, informatiile privind complotul dejucat, anunta Novinite.com.

Initial, ministrul bulgar de Interne a refuzat sa comenteze in vreun fel incidentul, in timp ce reprezentantii Serviciului National de Siguranta au evitat sa precizeze daca securitatea sefului Guvernului de la Sofia a fost pusa in pericol.

Acesta este cel de-al treilea complot ce are ca scop asasinarea lui Borisov, precedentul fiind dejucat de serviciile secrete din tara vecina in urma cu patru luni.

In luna iulie, mai multi membri ai unei grupari de criminalitate organizata au fost retinuti de autoritatile bulgare, sub acuzatia ca ar fi fost platiti pentru a-l asasina pe Borisov.

In urma cu o saptamana, intr-un interviu televizat, insusi oficialul bulgar a recunoscut ca a fost tinta unui complot ce viza asasinarea sa.