Cel putin cinci persoane au murit luni dimineata, dupa ce mai multe etaje ale unui spital din Ucraina s-au prabusit, din cauza unei deflagratii provocate de explozia mai multor tuburi de oxigen, relateaza AFP.

Premierul Iulia Timosenko, aflata in plina campanie prezidentiala, s-a deplasat de urgenta in orasul Lugansk (din sud-estul Ucrainei, in apropiere de granita cu Rusia), unde s-a produs explozia, pentru a examina circumstantele producerii exploziei, a informat biroul de presa al guvernului ucrainean.

"Din cauza incalcarii masurilor de securitate ce se impuneau in cadrul sectiei de terapie intensiva din Spitalul nr. 7 din Lugansk, tuburile de oxigen au explodat", se arata in comunicatul transmis.

"Mai multe etaje s-au prabusit", mai precizeaza comunicatul. De asemenea, presa locala relateaza ca etajele trei si patru ale cladirii s-au daramat peste cel de-al doilea.

Potrivit Ministerului ucrainean pentru situatii de urgenta, "cinci persoane au fost gasite moarte sub daramaturi".

Ministerul Sanatatii din Ucraina a anuntat intr-un comunicat ca, in momentul producerii exploziei, in spital se aflau 261 de pacienti si 350 de membri ai personalului medical.