Cel putin 16 angajati ai ONU si-au pierdut viata, iar alti 56 au fost raniti in urma puternicului cutremur din Haiti. Anuntul a fost facut de secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon. Printre persoanele decedate figureaza politisti din Iordania, Argentina si Ciad, precum si militari brazilieni din forta de mentinere a pacii - a adaugat responsabilul ONU, citat de France Presse.

Ca si alti oficiali ONU, Ban a refuzat sa confirme decesul sefului Misiunii de stabilizare a ONU in Haiti (MINUSTAH), tunisianul Hedi Annabi. Decesul lui Hedi Annabi a fost anuntat de presedintele haitian Rene Preval.

"Ma tem ca mii de persoane au murit in puternicul cutremur din Haiti", a declarat miercuri presedintele haitian Rene Preval, citat de AFP. El a facut apel la comunitatea internationala pentru a ajuta statul din Caraibe. In primul interviu acordat dupa seismul de 7,0 grade pe scara Richter produs marti, Preval a afirmat ca tara sa "a fost distrusa" si ca se teme ca mii de persoane au murit.

Presedintele nu a putut insa oferi un numar aproximativ al victimelor.

"Scenele sunt de neimaginat. Cladirea Parlamentului s-a prabusit. Spitale si scoli s-au prabusit", a declarat Preval pentru Miami Herald. Liderul haitian a adaugat ca "sunt o multime de scoli care au inauntru oameni morti".

Sotia sa, Elisabeth Preval, a declarat ca a vazut cadavre pe strazile capitalei Port-au-Prince si ca a auzit strigatele de ajutor ale celor prinsi sub daramaturile cladirii Parlamentului. "Avem nevoie de ajutor. Ne trebuie ajutor. Ne trebuie ingineri", a completat ea.