Locuitorii insulelor Kiribati din Oceanul Pacific au fost primii care au intrat in anul 2010. La ora 12 (ora Romaniei), focurile de artificii au marcat intrarea in Noul An pentru cei aproape 100.000 de locuitori din insulele cunoscute si sub denumirea de Christmas Islands. Dupa o ora, 2010 a inceput si in Noua Zeelanda, cu petreceri la Auckland si Wellington. La Sydney, 1.5 milioane de persoane au asistat la un impresionant foc de artificii in port.

Potrivit informatiilor, temperatura la miezul noptii a fost de 28 de grade Celsius in Kiribati.

Insulele Kiribati sunt formate dintr-un amestec de 32 de atoli si insulite de corali in care locuiesc aproximativ 100.000 de persoane.

Kiribati, care se afla la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia, este chiar pe meridian, astfel incat a fost luata ca punct de referinta pentru calcularea fusului orar.

Urmatorii care au marcat inceputul Anului Nou au fost locuitorii din Insulele Chatham, Fiji, Tonga si Australia.

La Sydney, peste 1.5 milioane de persoane au petrecut pe strazi dupa ce au asistat la focurile de artificii din port. Primaria a cheltuit peste 600.000 de dolari pe zecile de mii de artificii, trase din 36 de locuri diferite. Locuitorii si turistii au asistat si la o parada a unor vapoare.