Secretarul de stat Hillary Clinton este cea mai admirata femeie de catre americani, potrivit rezultatelor unui sondaj Gallup, citat de CNN. Ea a depasit-o cu doar un procent pe Sarah Palin, fostul guvernator al statului Alaska. Conform anchetei de opinie, liderul de la Casa Alba, Barack Obama, este cel mai admirat barbat.

Intr-un sondaj dat publicitatii miercuri, 16% dintre respondenti au afirmat ca Hillary Clinton este femeia pe care o admira cel mai mult, in timp ce Sarah Palin a strans 15 procente. Pe locul trei s-a clasat realizatoarea de talk-show-uri Oprah Winfrey (8%), in timp ce Prima Doamna Michelle Obama a ocupat locul patru, cu 7%.

Pe lista se mai afla fostul premier britanic Margaret Thatcher, scriitoarea Maya Angelou, cancelarul german Angela Merkel si sotia jucatorului de golf Tiger Woods, Elin Nordegren.

Gallup a precizat ca, incepand din 1993, Hillary Clinton a fost desemnata de 14 ori cea mai admirata femeie din lume.

Barack Obama, cel mai admirat barbat

Pe de alta parte, presedintele Barack Obama a fost desemnat de catre 30% dintre respondenti cel mai admirat barbat din lume. El a fost urmat, la mare distanta, de fostul lider de la Casa Alba, George W. Bush, cu 4% si de fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, care a obtinut 3%.

Realizatorul de emisiuni radio si tv Glenn Beck, Papa Benedict al XVI-lea, reverendul Billy Graham si fondatorul Microsoft, Bill Gates, au obtinut cate 2%, in timp ce senatorul John McCain, fostii presedinti George H.W. Bush si Bill Clinton au fost votati de 1% dintre intervievati.

Oficialii Gallup au declarat ca Billy Graham si Regina Elisabeta a II-a au fost personalitatile care s-au clasat de cele mai multe ori in primele 10 pozitii ale clasamentului: Graham de 53 de ori, iar regina Marii Britanii de 42 de ori.

Sondajul a fost realizat in perioada 11-13 decembrie pe un esantion de 1.025 de americani. Marja de eroare este de 4%.