Ucraina pare sa aiba "din nou" probleme cu plata gazelor rusesti. Informatia a fost lansata de premierul rus Vladimir Putin, care a readus in discutie conflictul de vara aceasta, dintre cele doua state, informeaza AFP. "Uniunea Europeana nu a dat Kievului niciun ban din cei pe care i-a promis. Ne-au asigurat ca le trebuie o luna, o luna si jumatate pentru asta. Au trecut aproape trei luni si Ucraina nu a primit nici un cent", a subliniat fostul lider de la Kremlin, dupa o discutie telefonica avuta cu omologul sau ucrainean, Iulia Timosenko.

"Este extrem de regretabil", a continuat Vladimir Putin. Premierul rus a precizat ca Ucraina are fondurile necesare pentru a regla problema gazului, datorita creditului acordat de Fondul Monetar International. In acest context, Putin l-a acuzat pe presedintele Viktor Iuscenko ca impiedica transferul de bani. "Potrivit premierului ucrainean, Iuscenko reprezinta un obstacol in cooperarea dintre Banca Centrala si Guvernul ucrainean si blocheaza transferul de fonduri", a declarat el.

O reluare a conflictului dintre cele doua state nu reprezinta, insa, o veste deloc buna pentru europeni. Orice tensiune Moscova-Kiev se traduce printr-o ingrijorare la nivelul Uniunii Europene, pentru ca un sfert din gazul furnizat europenilor de catre rusi trece prin Ucraina.