Mai multe zboruri transatlantice au fost perturbate sambata pe mai multe aeroporturi britanice, din cauza unei defectiuni de patru ore a sistemului de control al spatiului aerian din anumite zone din Atlanticul de Nord, cu sediul in Scotia, informeaza AFP.

"La ora 08.00 (10.00 ora Romaniei), s-a produs o defectiune in sistemul de control aerian automat Shanwick, care administreaza spatiul aerian de deasupra Atlanticului de Nord de la centrul din Prestwick, in Scotia", a declarat o purtatoare de cuvant a National Air Traffic Services (NATS), responsabil de gestionarea spatiului aerian britanic.

In consecinta, "NATS a impus restrictii avioanelor care intra in spatiul aerian Oceanic. NATS a pus in functiune sistemele manuale, ceea ce inseamna o reducere a capacitatii (de gestionare a zborurilor) care determina intarzieri", a explicat purtatoarea de cuvant, precizand ca nu exista "riscuri in materie de securitate" si ca inginerii incearca sa reinstaleze sistemul "imediat ce va fi posibil".

Potrivit acesteia aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa, a fost cel mai afectat sambata. Mai multe zboruri cu destinatia SUA au inregistrat intarzieri de mai multe ore.