Militantii talibani au lansat miercuri o serie de atacuri coordonate in capitala afgana Kabul, cel putin 19 persoane fiind ucise in urma incidentelor, transmite BBC.

Alte 50 de persoane au fost ranite in atacurile care s-au produs cu mai putin de o saptamana inainte de vizita la Kabul a emisarului american pentru Pakistan si Afghanistan, Richard Hoolbroke.

Potrivit informatiilor, sapte talibani au luat parte la atacuri.

Intr-unul dintre atacuri, doi atentatori sinucigasi si-au detonat incarcaturile explozive intr-o cladire folosita de Departamentul pentru prizonieri.

Talibanii au atacat, de asemenea, imobilele unde se afla Ministerul Justitiei si cel al Educatiei.

Patru talibani au incercat sa intre in cladirea Ministerului Justitiei. Doi dintre ei au reusit sa patrunda in imobil, fiind insa ucisi de catre fortele de ordine. In timpul atacului, ministrul Justitiei a trebuit sa fie inchis in biroul sau, sub paza armata.

Un alt atacator a fost impuscat in afara cladirii Ministerului Educatiei, insa a reusit sa-si detoneze incarcatura exploziva.

Un purtator de cuvant al islamistilor a declarat ca atacurile au fost o razbunare pentru tratamentul la care sunt supusi talibanii in inchisorile din Afganistan.

Comandantul fortei internationale din Afganistan, gen. David McKiernan, a condamnat atacurile afirmand ca talibanii "au aratat ca nu au respect pentru cetatenii afgani si nicio dorinta pentru un viitor pasnic in Afganistan".