Patru familii de romani urmeaza sa fie evacuate, joi dimineata, din Fasia Gaza, anunta un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, remis HotNews.ro. Ei au ajuns deja la punctul de frontiera Erez, de unde vor pleca la Amman cu un transport organizat cu sprijinul Comitetului International al Crucii Rosii.

Personalul consular al ambasadei Romaniei se afla in punctul de frontiera pentru a asigura eliberarea documentelor de calatorie necesare cetatenilor romani pentru a iesi din Fasia Gaza, precum si pentru a asigura tranzitul acestora pe teritoriul israelian, spre Iordania.

Dupa indeplinirea formalitatilor de frontiera si eliberarea titlurilor de calatorie de catre personalul consular aflat la Erez, persoanele respective vor fi conduse spre frontiera cu Iordania, prin grija Ambasadei Romaniei la Tel Aviv. De aici, vor fi preluate de Ambasada Romaniei la Amman si transportate la aeroport, de unde isi vor continua calatoria spre Romania sau spre alta destinatie.

Ministerul de Externe precizeaza ca pana joi, la ora 10:00, 69 de cetateni romani (23 adulti si 46 minori), la care se adauga 12 cetateni palestinieni, isi exprimasera dorinta de a fi sprijiniti de catre personalul Ambasadei Romaniei la Tel Aviv pentru a parasi Fasia Gaza.

In teritoriile palestinene se afla aproape 1.000 de cetateni romani.