Imagini in premiera ale atentatelor din 7 iulie 2005 de la Londra au fost prezentate la procesul unora dintre cei acuzati ca i-au ajutat pe atacatori, transmite CNN.

In imagile prezentate pot fi observate momentele de panica imediat dupa ce unul dintre atacatori a atacat intr-o garnitura de metrou din capitala Marii Britanii. Trenul tocmai parasise statia Liverpool Street si se indrepta spre Aldgate East.

Un fum innecacios inunda statia de metrou si tunelul, in timp ce oamenii inspaimantati incearca sa-si gaseasca adapost.

Alte imagini infatiseaza haosul creat in Tavistock Square, dupa ce o bomba a explodat intr-un autobuz, provocand moartea a 13 persoane. Pasagerii dintr-un alt autobuz pot fi observati cum se adapostesc dupa ce atentatorul sinucigas s-a aruncat in aer in cursa Nr. 30.

Atentatele, care au avut loc in trei garnituri de metrou si intr-un autobuz, au provocat moartea a 52 de persoane si ranirea a cel putin 900. Cei patru atacatori au fost, de asemenea, ucisi in atacuri.

La doua saptamani dupa tragedia din 7 iulie, alti atentatori au incercat sa atace din nou sistemul de transport din Londra, insa dispozitivele imporovizate nu au explodat. Politia a arestat circa 15 persoane, acuzate ca au luat parte la atacuri.

Imaginile au fost prezentate in cadrul procesului in care Waheed Ali, Mohammed Shakil si Sadeer Saleem sunt acuzati ca i-au ajutat pe atacatori.