Cinci persoane, intre care se numara si patru soldati ucraineni, au fosr ucise, sambata, in estul Ucrainei, in confruntari intre armata ucraineana si rebeli separatisti pro-rusi, informeaza News.ro citand AFP.

Acestea sunt cele mai importante pierderi inregistrate in ultima perioada pentru o singura zi de confruntari in regiune.

Potrivit armatei ucrainene, cei patru soldati au murit la nord de Donetsk. Si separatistii au anuntat decesul unuia dintre ei.

"Situatia in zonele de operatiuni antiteroriste s-a inrautatit", se arata intr-un comunicat al armatei ucrainene, in care se precizeaza ca alti doi soldati au fost raniti.

Ucraina este devastata din aprilie 2014 de un conflict armat intre fortele guvernamentale si separatisti rusi, soldat cu peste 10.000 de morti.

Kievul si Occidentul acuza Rusia ca-i sustine militar pe rebeli, ceea ce Moscova dezminte.

Acorduri de pace semnate la Minsk in 2015 au condus la instaurarea mai multor armistitii, care au condus in mare parte la o incetare a violentelor.

Insa partea politica a acordurilor de la Minsk nu a fost niciodata pusa in aplicare. Beligerantii se acuza reciproc de acest esec.