Cel putin 35 de politisti si soldati egipteni si-au pierdut viata in confruntari cu elemente islamiste in oaza Bahariya, la 370 de kilometri sud-vest de Cairo, au informat vineri surse medicale si din cadrul serviciilor de securitate, relateaza AFP.

Intr-un comunicat, Ministerul de Interne a confirmat incidentul insa fara sa anunte un bilant al membrilor fortelor de securitate.

Comunicatul precizeaza, de asemenea, ca mai multi atacatori "teroristi" au fost ucisi in cursul luptelor. Nu a fost facuta nicio precizare in legatura cu numarul acestora.

Un mic grup extremist, Hasm, a revendicat atacul vizand fortele de securitate din oaza Bahariya.

Intr-un comunicat initial, grupul a revendicat moartea 28 de membri ai fortelor de securitate, precum si 32 de raniti.

Dupa ce armata l-a destituit in 2013 pe presedintele Mohamed Morsi, provenit din randul Fratilor Musulmani, gruparile extremiste si-au inmultit atentatele vizand militarii si politia.

Autoritatile egiptene lupta in special impotriva ramurii egiptene a gruparii jihadiste Stat Islamic care si-a intensificat atentatele in nordul Peninsulei Sinai (estul Egiptului).

Sute de soldati si politisti si-au pierdut viata in aceste atacuri.

Din 2016, grupul Hasm a revendicat mai multe atentate impotriva politiei, oficialilor si judecatorilor, la Cairo.

In revendicarile lor, membrii grupului nu au anuntat niciodata ca sunt afiliati miscarii Fratilor Musulmani, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres