Un atac sinucigas a avut loc, duminica, la Kabul, asupra unui convoi danez apartinand fortelor militare NATO din Afganistan. Mai multi civili au fost raniti, insa nu au fost victime in randul fortelor internationale, informeaza News.ro citand Reuters.

Un purtator de cuvand al fortelor militare daneze a afirmat ca este posibili sa fi fost ucisi mai muti civili, dar oficialii afgani nu au raportat victime. Oficialii de securitate au anuntat ca au fost raniti cinci civili, iar ministerul de interne a subliniat ca este vorba de trei persoane.

Capitanul William Salvin, purtator de cuvant al misiunii de sprijin NATO, a confirmat ca atacul a avut loc in momentul in care o echipa se afla la fata locului pentru a recupera un vehicul.

"Nu exista victime in urma atacului", a spus Salvin.

Soldatii danezi faceau parte dintr-o echipa de securitate angajata pentru protectia consilierilor care calatoreau catre si dinspre o academie militara afgana de langa Kabul.

Personalul NATO care calatoreste merge de obicei in convoaie de trei, fiind inarmat pentru a putea rezista la cele mai puternice explozii.

Atacuri sinucigase din trecut provoaca de obicei victime in randul civililor din apropiere. Adeseori personalul NATO merge pe scurte distante de langa Kabul cu elicopterul.