Fostul consilier al Donald Trump, Steve Bannon - care a parasit Casa Alba vineri -, a afirmat ca va continua sa se bata pentru presedintele american si si-a reluat imediat functia de conducere in cadrul Breitbart News, site-ul de informatii apropiat de extrema dreapta, relateaza AFP.

Daca exista vreo confuzie cat de mica, lasati-ma sa lamuresc lucrurile. Parasesc Casa Alba si plec la lupta pentru Trump si impotriva opozantilor sai - de la Capitoliu (sediul Congresului), din media si din lumea afacerilor", a declarat Steve Bannon pentru Bloomberg News.

Pe de alta parte, site-ul Breitbart a anuntat ca Steve Bannon si-a reluat functia de presedinte executiv, adaugand ca el este un "erou popular". Fostul consilier de la Casa Alba chiar a prezidat vineri o prima sedinta de redactie, scrie Agerpres.

Inainte de a se alatura campaniei lui Donald Trump in august 2016, Steve Bannon, 63 de ani, a facut din Breitbart News platforma de informatii privilegiata a nationalistilor si "alt-right", reprezentantii extremei drepte americane.

Casa Alba a anuntat vineri plecarea lui Steve Bannon care a ocupat postul de consilier strategic si a fost inspiratorul a numeroase pozitionari nationaliste si "anti-establishment" ale lui Donald Trump.