Ambasadorul Rusiei de la Washington, Serghei Kisliak, le-a dezvaluit superiorilor sai de la Moscova ca a discutat subiecte ce tin de campania republicana, inclusiv probleme politice importante pentru guvernantii rusi, in timpul intalnirii controversate pe care a avut-o anul trecut cu actualul Procuror General al Statelor Unite, Jeff Sessions, relateaza Washington Post, citat de news.ro.

Dezvaluirile ambasadorului rus despre doua conversatii purtate cu Sessions - care era atunci consilier pe politica externa al prezidentiabilului republican Donald Trump - au fost interceptate de catre agentiile de spionaj americane, care se ocupau cu monitorizarea comunicatiilor oficialilor rusi de rang inalt, atat in Statele Unite, cat si in timpul intoarcerii acestora in Rusia.

Initial, Sessions nu a dezvaluit intalnirile pe care le-a avut cu Kisliak in timpul unei audieri pentru confirmare din Senatul Statelor Unite. Dupa ce presa americana a publicat detalii despre o asemenea intalnire, Procurorul General s-a vazut fortat sa se recuze din ancheta cu privire la presupusele contacte ale asociatilor campaniei Trump cu agentii Kremlinului.

Atunci cand secretarul american a recunoscut intalnirile pe care le-a avut cu Kisliak, acesta a sustinut ca nu a discutat despre campania prezidentiala a republicanului Donald Trump.

Insa, un oficial american a dezvaluit ca Sessions a avut declaratii inselatoare si care sunt contrazise de alte dovezi, atunci cand a depus marturie si a precizat ca nu-si aminteste despre intalnirea din aprilie 2016 cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak.

Un fost oficial a precizat ca interceptarile agentiilor de informatii dezvaluie ca Sessions si Kisliak au purtat discutii "substantiale" despre o serie de subiecte care privesc pozitia lui Trump vizavi de probleme de interes pentru Rusia si perspectiva relatiilor ruso-americane in timpul administratiei republicane de la Casa Alba.

Sessions a dezmintit in repetate randuri ca a discutat cu oficialii rusi subiecte legate de campania Trump, sustinand ca s-a intalnit doar in capacitatea sa de senator cu Serghei Kisliak.