Austria va bloca negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeana din cauza nerespectarii repetate a drepturilor omului de catre guvernul de la Ankara, a anuntat sambata ministrul austriac de externe Sebastian Kurz, potrivit Agerpres, care citeaza DPA. Ministrii de externe ai tarilor membre UE se vor intalni marti la Bruxelles pentru a discuta despre situatia Turciei, dar pentru o decizie este nevoie de unanimitate.

Uniunea Europeana ar trebuie sa suspende negocierile de aderare, dupa ce Parlamentul European a cerut acest lucru printr-o rezolutie adoptata in plen.

"Oameni care au pareri diferite sunt intimidati, politicieni de opozitiei sunt arestati, vor sa introduca pedeapsa cu moartea. Avem nevoie de o reactia clara din partea UE", a afirmat ministrul austriac de Externe Sebastian Kurz.

El a mai precizat ca pozitia Austriei este coordonata cu cea a Bulgariei si a Olandei.

Ministrul de externe austriac a adaugat ca UE nu ar trebui sa se teama ca incetarea negocierilor va dauna acordului cu privire la criza migratiei: "Daca lasam Turcia sa faca tot ce vrea din cauza acordului cu privire la refugiati si daca ne prefacem ca nu vedem, vom deveni in mod periculos dependenti de Turcia."