Presedintele rus Vladimir Putin i-a cerut luni premierului britanic David Cameron sa lupte impreuna impotriva terorismului si sa intareasca relatiile dintre Moscova si Londra, care traverseaza o perioada dificila, in cadrul unei intalniri care a avut loc in marja summitului G20 din Turcia, scrie AFP.

"Ultimele evenimente tragice, in special din Franta, stau marturie ca suntem pur si simplu obligati (...) sa ne unim eforturile in lupta impotriva acestui au, terorismul", a declarat Putin, in cadrul acestei intalniri care a avut loc in Antalya.

"In ceea ce priveste relatiile bilaterale, ele nu traverseaza cea mai buna perioada in acest moment", a spus presedintele rus, subliniind ca in trecut cele doua tari au reusit sa puna in practica "un bun mecanism de cooperare in diferite domenii".

Moscova si Londra au viziuni diferite in ceea ce priveste cirza din Siria. Rusia este unul dintre ultimii sustinatori ai presedintelui Bashar al-Assad si insista ca poporul sirian trebuie sa-i decida soarta, in conditiile in care Marea Britanie, alaturi de alti occidentali, cer plecarea sa.

Rusia deruleaza de peste o luna o campanie de lovituri aeriene in Siria, la cererea Damascului.

Occidentalii acuza Rusia ca vizeaza in special rebelii sirieni, si nu Statul Islamic, ceea ce Moscova dezminte.