Soldati israelieni au intrat intentionat cu masina, vineri, intr-un palestinian, in timpul unor confruntari care au avut loc la un punct de trecere la intrarea in Ramallah, in Cisiordania, potrivit corespondentului AFP.

Incidentul vine in contextul in care un bebelus palestinian in varsta de opt luni a murit in aceeasi zi, sufocat de gazele lacrimogene trase de armata israeliana in apropiere de locuinta sa din Betleem, tot in Cisiordania, dupa cum a afirmat un purtator de cuvant al ministerului palestinian al Sanatatii.

Micutul, Ramadan Thawabteh, a fost asfixiat de gazele lacrimogene trase de armata in timpul unor ciocniri cu tineri palestinieni care aruncau cu pietre si care s-au infiltrat in casa sa.

In ceea ce priveste masina armatei care a intrat intr-un tanar, incidentul s-a produs tot in timpul unor confruntari dintre soldati si tineri care aruncau cu pietre.

La un moment dat, potrivit inregistrarilor video, un jeep al armatei este atacat cu un cocktail molotov. Masina pare sa porneasca in urmarirea palestinienilor si loveste un tanar, care cade la pamant si este din nou lovit, de aceasta data cu arma, de un soldat evreu.

O ambulanta a sosit imediat la locul incidentului dar soldatii au impiedicat paramedicii sa se apropie. Palestinianul a fost arestat de fortele israeliene.

Politistii israelieni au sustinut ca a observat un tanar inarmat cu un "obiect ascutit" care s-a apropiat de ei, iar un ofiter a ordonat barbatului care se afla la volanul masinii sa intre in palestinian, acesta din urma fiind "ranit serios".

Potrivit ministrului palestinian al Sanatatii, opt palestinieni au fost raniti cu munitie de razboi si unul cu un glont de cauciuc in aceste confruntari.