Slovenia intentioneaza sa faca apel la firme de paza private care sa ajute la gestionarea fluxului de mii de migranti care traverseaza tara catre nordul Europei, a indicat luni un inalt oficial citat de Reuters, scrie Agerpres.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul de Interne sloven, Bostjan Sefic, circa 50-60 de membri ai unor firme de paza private vor ajuta politia slovena acolo unde este nevoie. Cea mai mica tara de pe ruta balcanica a migratiei, Slovenia a mobilizat deja armata pentru a ajuta politia.

Alte state din Uniunea Europeana au promis sa trimita in total 400 de politisti pana la sfarsitul acestei saptamani pentru a contribui la gestionarea fluxului de migranti.

Peste 76.000 de migranti au sosit in Slovenia din Croatia in ultimele 10 zile. Peste 9.000 de migranti erau inca luni in Slovenia, in speranta de a putea ajunge in Austria pana la sfarsitul zilei, in timp ce mult mai multi se aflau in drum spre Slovenia venind din Croatia si Serbia.

Ljubljana a anuntat masuri de urgenta. Premierul sloven, Mirio Cerar, a calificat criza migratiei drept cea mai mare provocare din istoria Uniunii Europene.