Identitatea militarului american care l-a impuscat si l-a ucis pe Osama Bin Laden in 2011 a fost devaluita. Rob O'Neill, in varsta de 38 de ani, a servit in armata Statelor Unite timp de 16 ani. Numele lui O'Neill a fost publicat de catre un blog inainte de interviul acestuia pentru televiziunea Fox News, in care militarul a decis sa renunte la anonimat si sa declare public ca el este omul care l-a omorat pe Bin Laden. Interviul este programat sa fie difuzat in doua parti, pe 11 si 12 noiembrie, scrie The Independent.

Rob O'NeillFoto: Captura YouTube

Tatal lui Rob O'Neill, Tom O'Neill, a confirmat identitatea fiului sau intr-un interviu pentru Daily Mail si a precizat ca nu este ingrijorat de potentialele amenintari care ar putea sa apara dupa dezvalurirea care confirma faptul ca Rob l-a impuscat de trei ori in cap pe fondatorul al-Qaeda.

"Oamenii se intreaba daca suntem ingrijorati ca ISIS va veni dupa noi pentru ca Rob a decis sa iasa din anonimat. Eu spun ca imi voi picta o tinta mare pe usa de la intrare si le voi spune sa vina dupa noi", a declarat Tom O'Neill.

Oficialii americani i-au protejat identitatea lui Rob pentru a-l tine in siguranta.

Dar, tatal miliatarului spune ca fiul sau s-a decis sa iasa din anonimat dupa ce a pierdut o parte din beneficiile militare deoarece a parasit Marina cu patru ani mai devreme, dupa 16 ani de activitate in loc de 20 de ani.

Postul de televiziune Fox News a mediatizat interviul cu O'Neill inainte ca acesta sa isi dezvaluie identitatea. Corespondentul postului, Peter Doocy, a eplicat ca programul in doua parti, numit "Omul care l-a ucis pe Osama Bin laden" va oferi "informatii extinse, de prima mana asupra misiunii".

Dezvaluirea numelui ucigasului lui Osama Bin Laden vine la o zi dupa ce seful US Naval Warfare Special Command a emis o scrisoare in care i-a avertizat pe membrii NavySeals in legatura cu incalcarea promisiunii de a mentine secretul in ceea ce priveste misiunile acestora.