Ministrul adjunct al economiei a starnit o polemica in Rusia dupa ce a publicat miercuri, pe Facebook, un mesaj in care isi cere scuze pentru politicile “stupide” ale guvernului si afirma ca acestea vor fi daunatoare economiei rusesti, transmite AFP.

“Imi cer scuze fata de toata lumea pentru lucrurile stupide pe care le-am facut si pentru promisiunile pe care nu ni le-am respectat”, a scris ministrul adjunct al economiei, Serghei Beliakov, pe pagina sa de Facebook.

“Lucrurile stupide” se refera, mai precis, la decizia de transferare a fondurilor destinate platii pensiilor catre alte nevoi, prelungind astfel un moratoriu datand de anul trecut ce permite ca o parte din banii destinati pensiilor viitoare sa fie investiti in economie.

Aceasta decizie a fost amplu criticata. Presedintele Vladimir Putin a negat ca aceste fonduri au fost confiscate, insa ministrul de finante, Anton Siluanov, a declarat ca banii au fost folositi pentru masuri de lupta cu criza si pentru dezvoltarea Crimeei, reatasata la Rusia in luna martie.

Beliakova a declarat ca ii este rusine de aceasta decizie, care va fi daunatoare pentru economie si inselatoare, pentru ca guvernul promisese ca nu va dura decat un an.

Ulterior, el a precizat ca si-a exprimat “opinia personala”, precizand ca se abtine la comentarii suplimentare.