Cancelarul german Angela Mekel a criticat miercuri Moscova pentru faptul ca nu s-a implicat in planul de pace anuntat de presedintele ucrainean Petro Porosenko si a afirmat ca luarea de sanctiuni economice mai dure impotriva Rusiei ramane o optiune pe masa de discutii, transmite Reuters.

"In ceea ce priveste sanctiunile impotriva Rusiei, am ajuns pana acum la nivelul al doilea si nu putem exclude posibilitatea de a merge mai departe", a declarat Merkel in cadrul unei conferinte de presa comuna cu secretarul general NATO Anders Fogh Rasmussen.

"Este regretabil ca in timpul celor 10 zile de armistitiu unilateral anuntat de presedintele Ucrainei, nu a existat nicio reactie semnificativa la planul de pace si ca armistitiul nu a fost acceptat de catre separatisti", a adaugat Merkel.

"Nu vom inceta sa cautam solutii diplomatice. Ministrul german de Externe ii va primi astazi pe ministrii de Externe rus si ucrainean. Insa nu suntem nici pe departe unde am vrea sa fim", a precizat cancelarul german.