Fostul premier italian Silvio Berlusconi a povestit intr-un interviu acordat emisunii Newsnight realizate de BBC Two o gluma pe care i-a facut-o Angelei Merkel in 2008 la Trieste cand a sarit din spatele unui monument si a strigat in urechea cancelarului german "cucu", scrie The Independent. Berlusconi s-a scuzat prin faptul ca Vladimir Putin ii jucase aceeasi festa cu cateva zile inainte.

Silvio BerlusconiFoto: Captura BBC

Fostul premier italian si-a aparat gestul afirmand ca Angelei Merkel i-a placut gestul sau.

"Cand Merkel - si chiar eram in relatii foarte bune cu ea - a venit la Trieste, gandindu-ma la ce mi-a facut mie Putin (cu ocazia unei vizite la Sankt Petersburg - n.red.), m-am ascus in spatele unui monument si am facut acelasi lucru. A fost amuzant", si-a reamintit Berlusconi.

Il Cavaliere, cum mai este cunoscut Berlusconi, a vorbit si despre un alt episod, din 2011, cand a fost acuzat ca ar fi insultat-o pe Angela Merkel descriind-o drept "una culona intrombabile", expresie tradusa la acea vreme de presa englezeasca drept "an unf**kable fat arse".

Intrebat despre incident, Berlusconi a raspuns, dupa o pauza: “Nu, nu am avut niciodata probleme cu Angela Merkel… Aceste acuzatii au fost inventate de catre cineva care a vrut sa o intoarca pe Angela impotriva mea".

In ceea ce priveste racirea relatiilor cu cancelarul german, dupa ce in 2013 Berlusconi nu a reusit sa indeplineasca o promisiune economica pe care o facuse in numele tarii sale, fostul lider italian sustine ca:

"Merkel si (fostul presedinte francez - n.red.) Sarkozy, in timpul unei conferinte de presa in Octombrie - probabil Sarkozy a pus un jurnalist sa intrebe: 'Credeti ca Berlusconi isi va respecta promisiunile?'. Cei doi s-au uitat unul la celalat si, in fapt, au inceput sa imi atace reputatia si imaginea".

A continuat insistand ca a avut "relatii de prietenie cu toti colegii sai", oferind o se rie de nume: George Bush, Vladimir Putin, Tony Blair, fostul premier spanio Jose Maria Aznar.