Un jurnalist si militant al partidului nationalist ucrainean Svoboda (Libertate) a fost gasit mort, prezentand urme de tortura, la o zi dupa ce a fost rapit, a anuntat partidul duminica, transmite AFP.

Corpul lui Vasili Serghienko a fost gasit sambata intr-o padure, in apropiere de satul Vigraiev, situat in centrul tarii, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de Kiev, potrivit unui comunicat al partidului Svoboda.

Acesta prezenta "urme de tortura" si rani de cutit si avea "craniul spart", potrivit Svoboda, care precizeaza ca jurnalistul fusese rapit din fata casei sale, vineri seara, de trei persoane necunoscute care l-au urcat cu forta intr-o masina.

Parchetul local a confirmat descoperirea corpului jurnalistului, fara a oferi insa si alte precizari, din cauza "anchetei in curs".

Potrivit Svoboda, Vasili Serghienko a semnalat recent faptul ca a primit amenintari, iar moartea sa ar putea avea legatura cu articolele pe care el le-a scris despre un puternic om de afaceri din regiune, al carui nume partidul nu-l precizeaza.

In afara de activitatile jurnalistice, el era un militant activ al Svoboda si a participat la manifestatiile pro-europene de la Kiev, care au dus la inlaturarea de la putere a regimului pro-rus, la sfarsitul lui februarie.

Partidul Svoboda, reprezentat in Parlament, este membru al coalitiei de la putere. Liderul formatiunii, Oleg Tiagnibok, a fost criticat in trecut pentru declaratii antisemite.