Fostul premier italian Silvio Berusconi a fost trimis in judecata miercuri pentru coruperea unui senator, un nou proces dupa recentele pedepse cu inchisoarea si interzicerea dreptului la functii publice, anunta AFP.

Prima aparitie in fata instantei va avea loc pe 11 februarie la Napoli, orasul de resedinta al fostului senator care a primit mita.

Cazul dateaza de la alegerile legislative din anul 2006, castigate de catre coalitia de stanga condusa de Romano Prodi, care a primit doar cateva voturi in plus la Senat fata de Silvio Berlusconi.

La cateva luni dupa alegeri, Sergio De Gregorio, unul dintre senatorii alesi in cadrul coalitiei lui Romano Prodi, a parasit tabara sa pentru a merge mai departe alaturi de Silvio Berlusconi. Cu o majoritate slabita, plecarea lui De Gregorio a accelerat caderea guvernului de stanga la mai putin de doi ani dupa preluarea puterii.

Potrivit procuraturii, Berlusconi i-a platit trei milioane de euro lui Sergio De Gregorio, iar acesta a recunoscut in fata magistratilor si a presei.