Justitia austriaca a condamnat vineri la pedepse intre 6 si 12 ani si jumatate de inchisoare sapte barbati suspectati ca apartin unei organizatiii infractionale internationale specializate in furturi de bijuterii, cunoscuta si numele de "Pink Panthers", potrivit AFP.

Barbatii, toti de origine sarba, au recunoscut ca au jefuit in februarie 2012 si martie 2013 patru magazine de bijuterii din Viena si unul din Salzburg, intr-o manieea extrem de brutala, dupa cum reiese si din inregistrarile camerelor de supraveghere.

Principalul acuzat, un macelar de 36 de ani, a atacat cu toporul angajatul dintr-o bijuterie vieneza.

"Nu este nicio indoiala ca delictele au fost comise in grup organizat", a spus judecatoarea Andrea Philipp de la Tribunalul din Viena.

Un al optulea acuzat, care a sustinut ca a fost doar soferul si ca nu a stiut nimic despre ce faceau acestia, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare.

Se crede ca banda "Pink Panthers" numara circa 200 de membri, majoritatea din tari din fosta Iugoslavie. Gruparea internationala si-a castigat renumele de "profesionisti ai spargerilor", atacand magazine de bijuterii din toata lumea. Valoarea bunurilor furate in ultimii zece ani se ridica la peste 250 milioane de euro.

Numele le-a fost dat de politisti englezi dupa o spargere la Londra, in 2003, cand un diamant a fost ascuns intr-o crema de infrumusetare, ca intr-unul din filmele din seria "Pantera roz".