O statuie egipteana antica i-a uimit pe administratorii Muzeului Manchester din Marea Britanie, unde aceasta este expusa de 80 de ani, dupa ce a inceput sa se miste in vitrina fara ca cineva sa o atinga, relateaza BBC.

Statueta din piatra, care are 25 cm inaltime, dateaza din 1800 i.e.n. si a fost donata muzeului din Manchester de catre un colectionar privat, in 1933.

Campbell Price, curator al muzeului, a povestit ca a "observat intr-o zi ca statuia s-a rotit". "Mi s-a parut straniu, pentru ca sta intr-o vitrina si eu sunt singurul care are cheia", a spus el, potrivit Huffington Post.

Cu toate acestea, cand a observat prima data ca statueta si-a schimbat pozitia, s-a intrebat cine ar fi putut s-o miste. "Insa urmatoarea data cand m-am uitat la ea, era indreptata intr-o alta directie, iar o zi mai tarziu avea din nou alta orientare", a mai relatat el.

Price a reasezat statuia in pozitia initiala si a montat o camera video care sa inregistreze comportamentul acesteia. Filmarea, efectuata timp de o saptamana, surprinde statuia rotindu-se de la zi la zi, fara ca vreo persoana sa o atinga.