O greva generala de 24 de ore este anuntata, joi, la Atena, in semn de protest fata de inchiderea radioteleviziunii publice, masura ce a provocat o unda de soc si care ameninta sa duca la o criza politica in interiorul coalitiei de guvernare.

Dupa inchiderea radioteleviziunii publice ERT, guvernul a prezentat un proiect de lege care vizeaza reorganizarea audiovizualului public, pentru evitarea unei crize.

Prin inchiderea in cateva ore a emisiei celor cinci posturi de televiziune si a radiourilor din grup, prim-ministrul Samaras, care trebuie sa se intalneasca sapatamana aceasta cu troica creditorilor internationali, a vrut, cel mai probabil, sa isi demonstreze hotararea de a se lua de "vacile sacre" ale serviciului public, noteaza AFP.

"ERT-ul privilegiilor s-a prabusit[...]nu inchidem televiziunea publica, un nou post va fi infiintat foarte repede", a afirmat Antonis Samaras, miercuri seara.

Momentan, prim-ministrul nu a raspuns apelului lansat de ceilalti doi parteneri de guvernare, Pasok si Dimar, privind organizarea unei reuniuni "tripartite" si "redeschiderea" ERT.

Liderul socialistilor, Evangelos Venizelos, a declarat ca a existat o "atmosfera de criza politica" in guvern si ca i-a cerut lui Samaras "sa pastreze unitatea si viitorul guvernului."