Familia a sapte francezi rapiti in Camerun in 19 februarie apare luni intr-un videoclip postat pe YouTube, alaturi de rapitorii sai, care afirma ca apartin gruparii islamiste nigeriene Boko Haram, scrie AFP.

Imaginile, filmate intr-un loc si la o data necunoscute, dureaza peste trei minute si arata familia, inconjurata de cel putin trei dintre rapitorii lor, cu fetele acoperite. O sursa apropiata familiei Moulin-Fournier a confirmat identitatea francezilor.

"Daca vreti sa-i eliberam pe acesti francezi, dati-le drumul repede tuturor femeilor noastre pe care le detineti", spune unul dintre rapitori, in araba, adresandu-se presedintelui nigerian Goodluck Jonathan.

"Il avertizam de asemenea pe presedintele Camerunului (Paul Biya, n.r.), sa-i elibereze rapid pe fratii nostri detinuti in inchisori", adauga acesta.

La inceputul videoclipului, Tanguy Moulin-Fournier, tatal, care este alaturi de sotia sa, fratele sau si patru copii, citeste o declaratie in franceza.

Familia, ai carei copii au varste cuprinse intre 5 si 12 ani, a fost rapita in 19 februarie in nordul Camerunului.

Cei sapte francezi vizitau un parc national in momentul in care au fost rapiti si au fost ulterior transportati in nord-estul Nigeriei vecine.