O instanta din Texas, Statele Unite, a decis marti neinceperea urmarii in cazul unui tanar parinte de 23 de ani care a omorat in bataie un barbat care ii agresase sexual fiica in varsta de 5 ani, relateaza AFP.

Juriul acestei instante a considerat ca exista suficiente probe care atesta ca a fost vorba de un omor legitim, au precizat procurorii, intr-o conferinta de presa.

In virtutea legii texane, folosirea letala a fortei este "autorizata si legitima" pentru a pune capat unei agresiuni sexuale, a reamintit procurorul comitatului Lavaca, Heather McMinn.

"Victima in varsta de cinci ani avea rani care sustin toate declaratiile martorului", tatal sau, a declarat ea.

In 9 iunie, un martor l-a avertizat pe tanarul parinte ca a vazut un angajat mexican al unui ranch ducandu-i fiica pe un camp.

Tatal a explicat politiei ca a alergat spre fiica sa care tipa si a inceput sa-l bata pe agresor cu mainile goale, atunci cand a vazut pantalonii si lenjeria fetei sale.

In cadrul conferintei de presa, autoritatile au difuzat inregistrarea apelului telefonic al tanarului, atunci cand si-a dat seama ca l-a ranit grav pe agresor.

"Am nevoie de o ambulanta. Tipul asta incerca sa o violeze pe fiica mea si l-am lovit si nu stiu ... Nu stiu ce sa fac. Am nevoie de ajutor, moare sub ochii mei .. O, Dumnezeule ... O sa incerc sa-l pun in masina mea si sa-l duc la spital", potrivit inregistrarii apelului catre serviciile de urgenta.

In momentul in care politia a ajuns la ranch, agresorul fetitei, Jesus Morales Flores, in varsta de 47 de ani, era deja mort.

Avocatul tatalui a descris un barbat "pasnic", care nu avea "intentia sa omoare pe cineva in acea zi, si care acum trebuie sa traiasca cu asta".