Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a refuzat, plangand, sa paraseasca elicopterul care l-a transportat de la tribunal, unde a fost condamnat sambata la inchisoare pe viata, pana la inchisoarea Tora, la sud de Cairo, a declarat, pentru AFP, un membru al serviciilor de securitate.

"Plangea si nu voia sa paraseasca elicopterul. Membrii echipei de securitate au trebuit sa-l convinga sa iasa", a spus acesta.

Starea de sanatate a lui Hosni Moubarak s-a degradat dupa ce a sosit la inchisoare, scrie presa oficiala din Egipt.

"Mubarak a suferit de o criza de sanatate dupa ce a ajuns cu elicopterul la inchisoarea din Tora", a anuntat televiziunea si agentia oficiala Mena, fara a oferi alte precizari.

Mubarak, in varsta de 84 de ani, a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea manifestantilor in timpul revoltelor impotriva regimului pe care l-a condus, la capatul unui proces care a durat sase luni. Unul dintre avocatii sai a precizat ca va ataca decizia in apel.

Fostul presedinte, care s-a aflat pana acum in arest preventiv la un spital militar din apropiere de Cairo, a fost transferat la inchisoarea din Tora, o suburbie a capitalei.

Hosni Mubarak a asistat impasibil la citirea verdictului, intins pe o targa, la fel ca si la celelalte sedinte, cu privirea ascunsa de ochelari cu lentile negre.