Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a cerut vineri mass-mediei sa nu mai publice informatii senzationale cu privire la iminenta unui atac terorist in tara, informeaza Novinite.

Declaratiile prim-ministrului bulgar au venit ca reactie in urma unor rapoarte in care se spunea ca Israelul a avertizat Bulgaria in ceea ce priveste un posibil atac terorist. Presupusele atacuri teroriste ar fi avut legatura cu aniversarea mortii unui militant libanez, liderul grupului Hezbollah, Imad Mughnieh, care a murit pe 12 februarie 2008.

"Bulgaria are relatii remarcabile cu lumea araba, in afara faptulului ca, o zi mai devreme, i-am invins pe ambasadorii arabi intr-un meci de fotbal", a declarat Boiko Borisov.

Prim-ministrul bulgar s-a aratat vizibil iritat de intrebarea unui reporter, care l-a intrebat daca au fost sporite masurile de securitate.

"Ce masuri de securitate? Daca serviciile asteapta ca un site obscur sa scrie despre ceva, iar apoi sa se ia masuri, atunci ar trebui cu totii concediati. Nu mai raspanditi astfel de zvonuri, aceasta este singura mea dorinta in ceea ce priveste terorismul. Nu le dati importanta si nu le transformati in titluri de stiri. Nu puteti ajuta in astfel de cazuri; nu puteti decat sa inrautatiti situatia. Credeti ca daca ar exista astfel de amenintari, daca Israelul le-ar fi interceptat, nu ne-ar fi avertizat si nu am fi luat masuri? Chiar credeti asta?", a subliniat premierul bulgar.

Site-ul de stiri IzRus a publicat joi informatii potrivit carora complotul ar fi fost descoperit de serviciile secrete bulgare, care i-ar fi informat, la randul lor, pe colegii israelieni. Informatiile faceau referire la grupul militant libanez Hezbollah, care ar fi pregatit un atac terorist de amploare asupra cetatenilor israelieni cu resedinta in Bulgaria.

Serviciile secrete israeliene au precizat ca nu detin informatii despre un eventual atac terorist in Bulgaria.