Seif Al-Islam Gaddafi, fiul defunctului lider libian Muammar Gaddafi, vizat de un mandat de arestare emis de Tribunalul Penal International, se apropie de frontiera nigeriana, sustine un deputat tuareg din nordul Nigerului, citat de AFP.

Seif Al-Islam, 39 de ani, "este in apropiere de frontiera nigeriana, nu a intrat inca in Niger dar nu este prea departe. Se pare ca este insotit de fosti combatanti tuaregi, dar nu pot inca sa confirm aceasta informatie", a declarat un ales local din regiunea Agadez, sub protectia anonimatului.

Acest fiu al lui Gaddafi si fostul sef al serviciilor secrete libiene, Abdallah Al-Senoussi, 62 de ani, si el cautat de TPI, "sunt amandoi in apropiere de frontiera cu Nigerul, nu ar trebui sa fie departe unul de altul", a adaugat acesta.

O sursa guvernamentala nigeriana a afirmat sambata ca Abdallah Al-Senoussi, fosta mana dreapta a colonelului Gaddafi, a fost "semnalat" in nordul extrem al Nigerului, la granita cu Libia.

Mult timp prezentat drept succesorul tatalui sau, Seif Al-Islam (sabia islamului, in araba) s-a prezentat drept un reformator, o imagine care insa s-a spulberat atunci cand a promis o baie de sange, la inceputul rebeliunii care, in cele din urma, l-a rasturnat pe tatal sau de la putere.​