Cateva zeci de manifestanti care ocupa de joi o piata din Washington au facut marti o scurta incursiune intr-o cladire a Senatului, inainte de a fi evacuati de politie, relateaza AFP.

Doua persoane au fost arestate, potrivit cameramanului unui videoclip difuzat pe internet de miscarea "Stop the Machine, Create a New World" ("Opriti masinaria, construiti o noua lume").

Manifestantii au facut o incursiune in atriumului Hart Building, o anexa a Senatului, strigand "Am castigat" si afirmand ca au "blocat" birourile, potrivit sloganurilor difuzate in acest video.

"Suntem purtatorii vostri de cuvant, suntem cei 99%, suntem impotriva razboiului", a declarat Leah Bolger, fost ofiter de marina si vicepresedinte al Veterani pentru Pace.

Stop the Machine, care reuneste anticapitalisti, ecologisti si veterani, a ocupat de joi Freedom plaza, o piata situata in apropiere de Casa Alba.

O a doua manifestatie, la apelul Ocupati DC, organizatie-sora Ocupati Wall Street, reuneste militanti, mai tineri, in piata McPherson, tot in centrul capitalei, care se afla aici din 1 octombrie.