Pentru a omagia recenta lansare a primului laborator spatial al tarii, televiunea de stat din China (CCTV) a difuzat o animatie video cu misiunea pe orbita a modulului spatial Tiangong 1. Insa fundalul sonor care insoteste montajul video este o alegere cel putin ciudata, scrie The Guardian - acordurile melodiei "America the Beautiful", considerata un imn neoficial al Statelor Unite.

Este neclar de ce a fost aleasa aceasta melodie patriotica americana sau daca producatorii televiziunii oficiale chineze cunosc originea si semnificatia cantecului, scrie BBC.

Intrebati de jurnalistii de la The Guardian de ce au ales un imn american, reprezentantii televiziunii chineze au parut luati prin suprindere.

"Nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare. Nu va pot ajuta", a declarat Chen Zhansheng, din cadrul departamentului de propaganda al CCTV.

Cantecul "America the Beautiful", compus in 1882, este considerat de multi un imn national neoficial al Statelor Unite, fiind propus chiar sa-l inlocuiasca pe cel oficial - "The Star-Spangled Banner".