Lungmetrajul de debut Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, in regia lui Emanuel Parvu va fi prezentat in premiera mondiala, in cadrul Competitiei oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo. Cea de-a 23-a editie a Festivalului de Film de la Sarajevo se va desfasura intre 11 si 18 august 2017, iar Competitia de lungmetraj prezinta anul acesta 7 titluri internationale, in premiera mondiala sau regionala.

Regizor Emanuel ParvuFoto:

Scenariul, scris de Emanuel Parvu, spune povestea lui Doru, un taietor de lemne ramas vaduv de o saptamana. Doru stie ca va trebui sa o duca inapoi la orfelinat pe Meda, fetita pe care au avut-o timp de opt ani in asistenta maternala. Ca sa o pastreze pe Meda acasa si sa poata depune el dosarul pentru asistenta maternala, Doru trebuie sa faca rost de bani. Insa intr-o localitate izolata, unde doar mersul la taiat de lemne si vanzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este fortat sa accepte, dupa ce a incercat tot ce este omeneste posibil, sa participe la o actiune de braconaj.

Doru, personajul principal, este interpretat de actorul Serban Pavlu, caruia i se alatura actorii Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Astilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Misu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimisi, Costel Cascaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu.

Imaginea este semnata de Silviu Stavila (Marfa si banii, Niki Ardelean, colonel in rezerva, Carmen). Emanuel Parvu si Silviu Stavila au mai lucrat impreuna pentru scurtmetrajul 2.

Filmografia lui Emanuel Parvu ca regizor include scurtmetrajele O familie… (2009)- selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, Pui, cartofi prajiti si-o cola (2012)- castigator al Premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj fictiune- Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, Retur (2013)- parte a Omnibusului ANONIMUL 10, 2 (2014) si respectiv Meda (2015)- selectat la Festivalul International de Film de la Rotterdam in cadrul programului As Long as It Takes: Short.

Emanuel Parvu este de asemenea cunoscut ca actor, din filmele Amintiri din Epoca de Aur sau Bacalaureat- regia Cristian Mungiu, Arta- regia Adrian Sitaru sau Portretul luptatorului roman la tinerete- regia Constantin Popescu.

Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Filmul este coprodus de Dan Chisu, prin DaKINO Productions si de Ceramus Film.