Saptamana Filmului Maghiar, intre 10-17 noiembrie, la MTR

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 6 noiembrie 2013, 17:57

Filmul 'Dragii mei prieteni turnaţi', în regia tinerei regizoare Cserhalmi Sara, va putea fi urmărit de cinefilii bucuresteni, la studioul 'Horia Bernea' din cadrul Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în deschiderea celei de-a şaptea ediţii a Săptămânii Filmului Maghiar, care se desfăşoară în perioada 10-17 noiembrie, informeaza Agerpres.

Pelicula, care va rula în prezenţa regizoarei, a câştigat premiul pentru cel mai bun film de debut la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia.

Potrivit unui comunicat al MŢR, în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar vor fi proiectate opt lungmetraje, producţii 2011-2013, precum şi filme documentare şi scurtmetraje, cinefilii având astfel posibilitatea să cunoască şi genurile mai puţin promovate ale industriei cinematografice maghiare.

Programul de filme artistice conţine trei coproducţii ('Patria, sexul şi alte inconveniente' - Germania; 'Mulţumesc, bine' - Slovacia şi 'Roxanne' - România), o premieră absolută ('Indianul'), un film pentru adolescenţi ('În numele lui Sherlock Holmes'), o comedie ('Soţia, femeia, gagica') şi o animaţie ('Tragedia omului'). Programul SFM 2013 va fi completat de scurtmetraje şi documentare.

În secţiunea 'Festival invitat', va fi prezent festivalul internaţional de film şi muzică 'Mediawave'.

De asemenea, vor fi prezentate două selecţii de scurtmetraje câştigătoare la ediţiile anterioare şi un atelier muzical de trei zile, sub conducerea chitaristului Both Miklós, care se va încheia cu un concert.

În 2008, în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar a fost organizată o masă rotundă pe tema coproducţiilor româno-maghiare. De atunci, a devenit o tradiţie ca, în fiecare an, să fie proiectată o coproducţie româno-maghiară. Anul acesta, va fi prezentat filmul de debut al regizorului român Vali Hotea, 'Roxanne'.

În comunicatul citat se precizează că ediţia din 2013 a Săptămânii Filmului Maghiar se va încheia cu un film despre turnători şi consecinţele acţiunilor lor după mai mult de 20 de ani, dovedind încă o dată că în această regiune Central-europeană există un 'bagaj' istoric şi cultural comun.

Filmele vor fi prezentate în fiecare seară de criticul de film profesor Radu Igazsag.
Săptămâna Filmului Maghiar este un eveniment organizat de Ministerul Culturii din România, împreună cu Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşti, in baza Programului de colaborare culturală între Ministerul Culturii şi Cultelor din România şi Ministerul Patrimoniului Cultural Naţional al Republicii Ungare.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

219 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri