Primul-ministru Emil Boc a declarat luni, dupa discutiile avute cu membrii grupului parlamentar al minoritatilor nationale, ca decizia privind procedura de adoptare a Codului muncii va fi luata in cadrul Guvernului dupa consultarile cu grupurile parlamentare de la putere, insa a precizat ca de cele mai multe ori variantele Codului muncii au fost adoptate prin asumarea raspunderii Executivului.

"Decizia va fi luata in Guvern dupa discutiile care le vom avea cu toate grupurile parlamentare. Ce pot sa va spun este ca de fiecare data cand s-a adoptat un cod al muncii s-a avut in vedere practic de cele mai multe ori procedura asumarii raspunderii. Si in 2003 cand s-a adoptat actualul Cod al muncii, tot procedura asumarii a fost avuta in vedere. Daca nu exista aceasta procedura cu greu practic se pot compatibiliza diversele interese care exista in jurul Codului muncii, ci doar printr-o procedura coerenta care sa dea coerenta prevederilor din diverse articole ale Codului pot fi sustinute si promovate", a explicat premierul Emil Boc, potrivit Agerpres.

El a avertizat ca varianta procedurii parlamentare obisnuite ar implica riscul de a nu se adopta un cod al muncii coerent. "Astfel exista riscul sa nu se adopte un cod coerent care sa reprezinte interesele societatii ca intreg si din acest punct de vedere am ales modalitatea asumarii raspunderii", a precizat premierul.

Intrebat daca este confortabila situatia in care Guvernul se afla in cazul angajarii raspunderii, premierul a raspuns: "Dar cand am avut o situatie mai buna in ultimii doi ani?".

"De fiecare data nu am pus interesul meu personal in fata interesului de a avea niste legi sanatoase pentru Romania si a mers si pe Legea pensiilor, chiar daca am avut probleme, pe Legea educatiei, pe Legea salarizarii", a completat Boc.

Referitor la posibilitatea ca el sa fie schimbat din functie inainte de asumarea raspunderii pe proiectul Codului muncii, Emil Boc a spus: "Deocamdata, sunt premierul Romaniei, care isi asuma raspunderea pe Codul muncii".

El a amintit ca si Guvernul PSD din anul 2003 a ales procedura asumarii raspunderii pentru adoptarea acestui cod.