Un fost politist din Vaslui a fost retinut, miercuri, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiuni de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sub acuzatia de trafic de minore, pe care le racola si pe care, potrivit anchetatorilor, le plasa inclusiv politistilor si jandarmilor din Vaslui, relateaza Mediafax.

Potrivit informatiilor oferite de anchetatori, Alin Remus Patrichi, in timp ce era angajat al Politiei Municipale Vaslui, a racolat mai multe minore, pe care le-ar fi obligat sa se prostitueze.

Printre clienti, sustin ofiteri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Vaslui, au fost inclusiv politisti si jandarmi, sumele percepute variind intre 50 si 100 de lei.

"Pana acum, am reusit sa identificam si sa audiem una dintre victime, alte trei minore fiind in atentia noastra in vederea continuarii cercetarilor in acest caz. Fostul politist se afla in cercetari inca de atunci cand activa ca agent in cadrul politiei vasluiene, minorele fiind exploatate sexual de Alin Remus Patrichi in perioada 2009-2010. Printre clienti, figureaza inclusiv politisti si jandarmi", a declarat, miercuri, Doru Lascu, seful SCCO Vaslui.

Alin Remus Patrichi a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat, joi, de procurorii DIICOT in fata magistratilor Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventiva pentru trafic de minore.

Patrichi a fost dat afara din Politie in septembrie 2010, dupa ce acesta a aparut pe internet in fotografii in care tinea arma din dotare la tampla unei tinere, scene care s-au consumat intr-un restaurant din Vaslui in timp ce agentul de Politie se afla in timpul serviciului.