Acoperisul Policlinicii Spitalului Judetean "Mavromati" Botosani a fost smuls de vant, sambata dupa amiaza, iar un copac a fost rupt in apropierea parcului Mihai Eminescu si a avariat doua autoturisme, fara a fi inregistrate victime, relateaza Mediafax.

Tabla de pe aproape intreaga cladire a policlincii a fost smulsa de vantul puternic si aruncata pe imobilul administrativ, fara a exista victime.

"Tabla de pe cladirea policlinicii a ajuns pe cladirea administrativa, insa nu s-a produs niciun fel de paguba, iar noi avem echipaj in continuare acolo", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani, Doina Lupu.

De asemenea, tot in cursul dupa-amiezii de sambata, vantul puternic a rupt un copac de langa parcul Mihai Eminescu din Botosani, arborele cazand pe doua autoturisme parcate in zona.

Bucati de tencuiala de pe mai multe blocuri din Botosani au cazut, sambata, din cauza vantului extrem de puternic, iar intr-o zona comerciala a municipiului, foarte circulata, de pe un bloc au cazut bucati de caramida ornamentala cu care este finisata fatada cladirii, fara a exista victime.

ISU Botosani a primit sesizari despre desprinderea unor bucati din acoperisuri ale unor cladiri sau a unor tencuieli pe fatadele unor imobile de locuit din municipiul Botosani, precum si doborarea unor copaci sau stalpi de joasa tensiune.

Pentru inlaturarea efectelor produse de vant au fost angrenate, pe langa fortele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" al judetului Botosani, efective ale E.ON Electrica, Sectiei de Drumuri Nationale si membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din localitatile Saveni, Ibanesti, Botosani, Copalau, Trusesti, Romanesti, Curtesti si Roma, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Botosani.

Meteorologii au anuntat ca de vineri seara pana sambata la ora 22.00 va ninge viscolit, iar vantul se va intensifica. Potrivit informatiilor postate pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, vantul se va intensifica in toate regiunile, ajungand la 70-80 km/h, iar la munte la 120 km/h.