Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnata la zece ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, ar putea fi eliberata conditionat zilele urmatoare, a decis Judecatoria Ploiesti, care a admis o cerere in acest sens, anunta Mediafax. Decizia ar putea fi atacata, insa, cu recurs.

Ioana Maria Vlas este incarcerata la Penitenciarul Targsor din luna iunie 2009.

In 20 aprilie, instanta Tribunalului Prahova a contopit cele doua pedepse primite in dosarele FNI si FNA, de zece, respectiv, opt ani de detentie. In urma admiterii acestei cereri, Ioana Maria Vlas urmeaza sa efectueze zece ani de detentie, din care se scad perioadele de arest preventiv si de detentie care au fost deja efectuate, intre 28 martie 2003 si 7 aprilie 2008, precum si perioada de detentie, care a inceput la data de 4 iunie 2009.

Detinutii cu varste de peste 55 de ani si care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberare conditionata inainte de expirarea termenului pedepsei, daca au efectuat o treime din pedeapsa, Ioana Maria Vlas indeplinind aceste conditii.