Pretul gigacaloriei va creste, in aceasta iarna, de la 119 la 124 de lei, in urma majorarii TVA, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu: "In aceasta iarna, pretul gigacaloriei va ramane neschimbat, dar se va modifica de la 119 la 124 de lei gigacaloria/mp. Vom acorda in continuare subventii si pretul va fi mic la populatie, in toata aceasta iarna pana in luna martie. Vrem sa stopam avalansa de discutii pe acest subiect privind majorarea pretului la gigacalorie. Consiliul General si Guvernul vor mentine in continuare pretul scazut".

Viceprimarul Capitalei a mai precizat ca scumpirea gigacaloriei ar putea fi luata in calcul anul viitor, cand municipalitatea va avea timp sa stabileasca exact cine va beneficia de subventie si cine nu.

La randul sau, consilierul municipal din partea PDL, Ionut Popa, a aratat ca solutiile pentru stabilirea persoanelor beneficiare de subventie vor fi adoptate cu mare grija, atat cu sprijinul ANAF, cat si al Ministerului de Finante. El sustine ca este nevoie si de stabilirea unui nivel al indicelui de venit al persoanei, nu doar de nivelul bunurilor: "Cineva poate avea o masina, dar sa fie somer in acel an. Trebuie stiuta clar situatia si ne gandim sa vedem exact persoanele care au nevoie de subventie".

Alte proiecte importante, aflate pe agenda de lucru a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, vizeaza desemnarea reprezentantilor CGMB in consiliile de administratie ale unor spitale aflate in subordinea municipalitatii, aprobarea Regulamentului pentru autorizarea, construirea si amplasarea firmelor si reclamelor publicitare pe teritoriul Capitalei sau aprobarea documentatiei tehnico-economice pentru reabilitarea de strazi, poduri sau pasaje rutiere.

De asemenea, consilierii Primariei trebuie sa dezbata si o serie de proiecte referitoare la revizuirea si actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenti unor studii de fezabilitate pentru construirea unor parcaje subterane in zonele centrale ale Capitalei.